Persbericht 2016

menu knop Publicaties | Persberichten | Nieuwsbrieven | Festivalkrant

1 tot 5 juni 2016
1e Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam
www.jeugdfilmfestival.nl

Op 1 juni, de Internationale Dag van het Kind 2016, start het International Jeugd Film Festival Rotterdam. De eerste editie van dit Internationale Jeugd Film Festival staat in het teken van This Is Not Hollywood en binnen dit thema zijn 12 prachtige buitenlandse films geselecteerd waarin kinderen de hoofdrol spelen. Helaas zijn nog niet alle films volledig gefinancierd (dwz de copy rights betaald) en daarom is men nu een fundraising gestart waarbij particulieren, ondernemers, etc het Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam kunnen ondersteunen door vooraf bioscoopkaartjes, filmposters, tshirts, strippenkaarten te kopen en of films of het festival te sponsoren.

This Is Not Hollywood
Met het Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam willen wij kinderen door middel van buitenlandse films kennis laten maken met andere culturen met als achterliggend doel xenofobie in een vroeg stadium te bestrijden. Tenslotte maakt onbekend onbemind.

Jeugd Film Festival
Het 1e Internationale Jeugd Film Festival Rotterdam duurt van 1 juni tot 5 juni en in de komende jaren wil de initiatiefnemer Wilma Kun van Huis Der Zotheid ism Stichting Aquarius het filmfestival blijvend op 1 juni, de Internationale Dag van het Kind, starten.

Huis Der Zotheid
Huis Der Zotheid aan de Haringvliet 401 in hartje Rotterdam is een literair café, boekwinkel, broedplaats, podium en koffie corner voor iedereen die van literatuur en Rotterdam houdt.

Meer info:
Wilma Kun, 06 43226917, info@huisderzotheid.nl
Erik Van Loon, 06 3826 5666, info@stichtingaquarius.nl