Waarom organiseren wij het IJFF

Waarom organiseren wij het IJFF

March 29, 2019 Uncategorized 0

Sommige mensen vragen ons waarom wij sinds 2016 jaarlijks het Internationale Jeugd Film Festival organiseren. De aanleiding was de stenen regen die Syrisch asielzoekers ten deel vielen toen zij 4.000 km over zeeën, bergen, dalen door dorpen en steden naar Rotterdam vluchten om de bombardementen in Syrie te ontlopen.

Zij kwamen 75 jaar na het vernietigende bombardement van Rotterdam aan en werden ontvangen met scheldkanonnades, vechtpartijen en er werd zelfs 30 x 30 cm grote stoeptegels naar hen gegooid. Voor ons was dat aanleiding om jaarlijkse een Internationaal Jeugd Film Festival te organiseren om de enorme vreemdelingsangst onder duizenden Rotterdam terug te dringen.

Tot mijn grote schrik echter deelde een gemeenteraadslid van Den Haag de volgende screenshot over Damien Zeller. Woorden schieten met te kort!

Kortom het word tijd dat wij het Internationale Jeugd Film Festival ook in Den Haag gaan organiseren vrees ik.